WK500

World Kayaks

WK500 K1

WK500 K1


WK500 är byggd för att vara en lättdriven turkajak med riktigt bra stabilitet. Varje paddeltag ska vara så lätt som möjligt, man ska känna sig trygg och bekväm. Lättdrivenhet och stabilitet är två faktorer som är svåra att foga samman på en kajak, men med denna design så är det löst på ett sätt som vi är mycket stolta över.


Mycket av bredden ligger nämligen ovanför vattenyta vilket ger ett bra glid samt en väldigt bra stabilitet. Bredaste punkten på kajaken ligger långt bak vilket gör kajaken mer lättdriven samt så blir paddelisättningen mer avslappnad då den är smal framför sittbrunnen. WK 500 är kursstabil, stabil och lättdriven. Sittbrunnen är rymlig på denna kajak vilket underlättar i och ur klivning samt gör det möjligt att vara friare med benen vid paddling.WK500 är utrustad med, roder, lås/bogserögla, paddelfästen för självräddning med flottör och två vattentäta utrymmen samt en populär fika lucka framför sittbrunnen.

Det nya pedalsystemet ändras lätt sittandes i kajaken, det ger foten ett bra stöd.

Detta är verkligen en kajak som passar allt från nybörjaren till den som vill ut och paddla långtur på enklaste sätt.

Är du längre än 180-185 så rekommenderar vi att du även tittar på WK540.

WK500 går även att specialbeställa med skädda.Längd: 500cm

Bredd: 56cm

Sittbrunn: 80 x 43cm

Vikt: Standard glasfiber: 23-24 kg


Packluckor:

Fram: 24cm

Mini-box: 15cm

Bak: 44x26


Bredd vattenlinjen vid 100kg last: 52,5cm

Innermått sittbrunn: 80 x 43cm

Yttermåttt sittbrunn: 87,5x49,5

Benutrymme, höjd, sittbrunn: 32cmFör dig som ska ut på tur:


World Kayaks är verkligen designade för dig som ska på tur och vill komma framåt så lätt som möjligt med en trygg känsla i en kursstabil kajak.

Den är utrustad med roder så behöver du bara peta lite med tårna för att svänga dit du vill oberoende av väder och vindriktning.

Desto mer packning du lägger i din WK500 desto tryggare blir kajaken då den sjunker ner i vattnet och blir bredare vid vattenytan.

Det är som att ha flera kajaker i en.

För dig som vill motionera:


Designern Boris Jakovlev är specialist på hydrodynamik vilket du som motionär får glädje av.

De nya pedalerna original pedalerna har en fast undre del som gör att du kan trycka med benen, de sitter monterade mer centrerat än på normala havskajaker vilket gör att du får upp knäna och kan koppla loss höften samt rotera mer i paddlingen.

World Kayaks är väldigt strömlinjeformad och har en så kallad Swedeform som göra att kajaken glider lätt även i högre hastigheter, du kan paddla upp till 11km/h utan att kajaken når sin maxfart.

Sittbrunnen ger rörelsefrihet för benen så du kan utnyttja hela kroppen för att driva fram kajaken.

Den breda baken ger även en surfski effekt, den lyfter upp kajaken bak och gör det väldigt lätt och roligt att paddla i medsjö för att fånga vågor.


Du kan även beställa kajaken med racingsits vilket gör din sittställning gynnsammare för motionspaddling och det går även att beställa helt fotstöd med pinnstyrning


För dig som gillar teknisk paddling:


World Kayaks är ej designade för att vara utpräglade "lek kajaker" (lättrollade och till för att svänga runt på en femöring)

De går dock fint att rolla tack vare bra knästöd och på grund sin otroliga slutstabilitet så går det att kantra kajaken rejält och då lyfts kölkurvan ur vattnet och den kursstabila turkajaken blir plötsligt väldigt lättsväng.


WK500K1  Vit/Gul/Vit

WK500K1 Vit/Röd /Vit

WK500K1 Vit/Svart/Vit

info@worldkayaks.se  08-7492433

Copyright © All Rights Reserved