WK525

World Kayaks

WK525 K1

WK525 K1


En snabb tur- och motionskajak för den något avancerade paddlaren.

WK525 är mycket lättdriven men också relativt stabil, två faktorer som är svåra att foga samman i en kajak. I WK525 är detta löst på ett välbalanserat sätt. Varje paddeltag ska vara så lätt som möjligt samtidigt som man ska känna sig trygg och bekväm. Det mesta av bredden i kajaken ligger ovanför vattenytan och den allra bredaste punkten långt bak, vilket möjliggör en avslappnad paddelisättning längre fram. Sittbrunnens storlek underlättar i- och urstigning. Samtidigt ger det möjlighet till ett bra benarbete under själva paddlingen. 

Pedalsystemet ändras lätt inifrån kajaken och ger foten ett bra stöd. I standardutförande kommer WK525 med en vanlig sits med ryggstöd. Denna variant är främst avsedd för turpaddlare men WK525 kan även beställas med motionssits (race), som ger frihet för rotation. En annan fördel med motionssitsen är att den avlastar höftböjaren och därmed möjliggör en god hållning. Med det sagt blir kajaken även något rankare i och med att paddlaren sitter högre upp.

WK525 är en riktig turklassiker. Jörgen Kard använde den när han paddlade runt Gotland på två dygn sommaren 2019. Detta är 30 mil och säger någonting om hur lättdriven WK525 är. Den används även som tävlingsbåt under Vohandu marathon. Turpaddlare i skärgården som vill packa mycket och komma långt är också en kategori paddlare som har fallit för WK525.

Vill du ha en mer stabil kajak så rekommenderar vi att du kikar på WK500 om du är under 180 cm. Om du är längre bör du ta en närmare titt på WK540.


Längd: 525cm

Bredd: 55cm

Sittbrunn: 80 x 43cm

Vikt: Standard glasfiber: 23-24 kg


Packluckor:

Fram: 24cm

Mini-box: 15cm

Bak: 44x26


Bredd vattenlinjen vid 100kg last: 51,5cm

Innermått sittbrunn: 82,5 x 43cm

Yttermåttt sittbrunn: 90x49,5

Benutrymme, höjd, sittbrunn: 32cmFör dig som ska ut på tur:


World Kayaks är verkligen designade för dig som ska på tur och vill komma framåt så lätt som möjligt med en trygg känsla i en kursstabil kajak.

Den är utrustad med roder så behöver du bara peta lite med tårna för att svänga dit du vill oberoende av väder och vindriktning.

Desto mer packning du lägger i din WK500 desto tryggare blir kajaken då den sjunker ner i vattnet och blir bredare vid vattenytan.

Det är som att ha flera kajaker i en.

För dig som vill motionera:


Designern Boris Jakovlev är specialist på hydrodynamik vilket du som motionär får glädje av.

De nya pedalerna original pedalerna har en fast undre del som gör att du kan trycka med benen, de sitter monterade mer centrerat än på normala havskajaker vilket gör att du får upp knäna och kan koppla loss höften samt rotera mer i paddlingen.

World Kayaks är väldigt strömlinjeformad och har en så kallad Swedeform som göra att kajaken glider lätt även i högre hastigheter, du kan paddla upp till 11km/h utan att kajaken når sin maxfart.

Sittbrunnen ger rörelsefrihet för benen så du kan utnyttja hela kroppen för att driva fram kajaken.

Den breda baken ger även en surfski effekt, den lyfter upp kajaken bak och gör det väldigt lätt och roligt att paddla i medsjö för att fånga vågor.


Du kan även beställa kajaken med racingsits vilket gör din sittställning gynnsammare för motionspaddling och det går även att beställa helt fotstöd med pinnstyrning


För dig som gillar teknisk paddling:


World Kayaks är ej designade för att vara utpräglade "lek kajaker" (lättrollade och till för att svänga runt på en femöring)

De går dock fint att rolla tack vare bra knästöd och på grund sin  slutstabilitet så går det att kantra kajaken rejält och då lyfts kölkurvan ur vattnet och den kursstabila turkajaken blir plötsligt lättsväng.


info@worldkayaks.se  08-7492433

Copyright © All Rights Reserved