WK640 S K2

World Kayaks

WK640 sport K2


World Kayaks, WK640 finns i två utföranden.

WK640exp (Expedition) och WK640s (Sport)

Båda har samma bottenform men det är klara skillnader i deras paddlings egenskaper.


WK640s


WK640s har World Kayaks grundläggande särdrag av att vara lätt att driva fram genom vattnet tack vare den strömlinjeformade designen. Kajaken har även en relativt rakt bottenkurva från sidan sett och vattenlinjen utnyttjas till hela kajakens längd vilken även gör den kursstabil och ger den en hög toppfart.

Stabiliteten hos kajaken är extra tilltagen, här kan du känna dig helt trygg och bara njuta av en avslappnad paddling.

Sittbrunnen är rymlig vilket underlättar i och ur klivning samt gör det möjligt att vara friare med benen för en så effektiv paddling som möjligt.

På WK640s har sittbrunnarna placerats närmare mitten av kajaken för att centrera vikten, detta gör att du får en kajak som går fortare genom vattnets rörelser.WK640s är utrustad med roder, lås/bogserögla, dubbla paddelfästen för självräddning med flottör och fyra vattentäta utrymmen varav två av dessa är fikaluckor framför sittbrunnarna som lätt nås under paddling. Packutrymmena i för och akter blir stora då sittbrunnarna är placerade nära varandra.


De nya original pedalerna ändras lätt sittandes i kajaken, det ger foten ett bra stöd. De sitter monterade mer centrerat än på normala havskajaker vilket gör att du får upp knäna och kan koppla loss höften, samt att du får möjlighet att rotera mer i paddlingen.

Du kan även beställa kajaken med racingsits vilket gör din sittställning gynnsammare för motionspaddling samt att du kommer högre upp och får en bättre paddelisättning, kajaken känns då snäppet rankare.FAKTA WK640s:


Längd: 640cm

Bredd: 66cm

Sittbrunn: 80 x 43cm

Vikt: Standard glasfiber: 39-41 kg 


Packluckor:

Fram: 24cm

Mini-box: 2x 15cm

Bak: 44x26


info@worldkayaks.se  08-7492433

Copyright © All Rights Reserved